Kategórie
 
 
 
 
 
 

Učiteľku Ivetku ničí ALS zákerné ochorenie - komunikuje očami pomocou očnej navigácie

Autor: Nový čas      Dátum: 03.02.2024     Čítanie na: 10 min.

Nový čas prináša príbeh Ivetky bojovníčky, mladej krásnej učiteľky s ALS, ktorá na komunikáciu s rodinou a priateľmi využíva očnú navigáciu. Počítač ovláda len svojimi očami, bez dotyku, vďaka modernej high-tech asistenčnej technológii PCEye. Získala späť aj svoj hlas vďaka programu Grid 3 s hlasovým výstupom. Podporme spoločne Ivetku, venujme jej LIKE.

Viac info v linku:  Učiteľku Ivetu ničí zákerné ochorenie: Komunikuje už len očami a plánuje svoj pohreb | Nový Čas (cas.sk)

 

Jaroslav s ALS podniká, komunikuje a ovláda počítač očami, bez dotyku s Tobii PCEye

Autor: Ing. Jaroslav Č.      Dátum: 02.05.2024     Čítanie na: 10 min.

Z blogu podnikateľa, ktorý sa nevzdáva ale ďalej pracuje a angažuje sa v spoločnosti, vyberáme: 
Môj život sa radikálne zmenil kúpou špeciálneho zariadenia a softvéru, vďaka ktorému som vedel po takmer roku a pol znovu kompletne ovládať notebook. Tentoraz už očami. Pred kúpou drahého zariadenia (3400€, zloženie zo zbierky, brat a teta ) som bol mierne skeptický a nevedel som dopredu, čo všetko bude možné ovládať očami. Ukázalo sa, že v podstate úplne všetko ako aj prstami. Takže som sa hneď rozhodol, že sa znovu naplno budem venovať podnikaniu. 

Ďakujeme za zdieľanie skúsenosti s ovládaním počítača očami, bez dotyku, pomocou Tobii PCEye prístroja a špeciálneho programu Grid 3 na hlasový výstup, ktorý mladému podnikateľovi, pacientovi s ALS, vrátil späť stratený hlas. Vďaka komunikačnej pomôcke môže plnohodnotne komunikovať s okolím, rodinou, priateľmi a ľahšie sa integrovať medzi rovesníkov a do spoločnosti. 

Viac info v linku:  Mám ALS! Ale nečakám na smrť. Podnikám, plánujem a verím, že sa dožijem liečby! - Jaroslav Čačko - (blog.sme.sk)

 

Endi komunikuje bezdotykovo, svojimi očami vďaka podpore kolegov a rodiny


Autor: Andrea     Dátum: 08.08.2018     Čítanie na: 7 min.

Vojenská podporná nadácia vyzbierala pre svojho kolegu a kamaráta desiatnika Ondreja (36), financie na komunikačnú pomôcku, ktorému v apríli 2018 diagnostikovali akútny mozgový infarkt a poruchu vedomia. Vo videu Vám Endi (ako ho rodina a priatelia volajú) ukáže, ako bojuje a nevzdáva.
 

 

Alenka (SMA 1) píše očami, bez dotyku pomocou očnej navigácie Tobii PCEye

Autor: Alenka     Dátum: 02.01.2021     Čítanie na: 9 min.

Tobii PCEye Plus | Posledný pohľad na krásy a radosti v roku 2020 mojimi očami, ktorými svoj svet už nielen vidím, ale aj ovládam....

https://ostrov-stratenych-pribehov.blogspot.com/2021/01/tobii-pceye-plus-posledny-pohlad-na.html

Ďakujeme❤️za Váš čas. Podporme spoločne prosím "Like"-om Alenku.

 

Petra Eller, SMA a Tobii PCEye bezdotykový prístroj - ovládanie pc očami


Autor: Petra Eller, Blogerka, Život plný SMAgie       Dátum: 05.05.2021       Čítanie na: 10 min.

Blogerka Petra Eller napísala bezdotykovo, svojimi očami, pomocou prístroja Tobii PCEye 5 zaujímavý článok, ktorý stojí za prečítanie. Viac https://www.zivotplnysmagie.sk/ako-technologia-zachranuje-…/

Ďaľšie zaujímavé články Petry a rozhovory nájdete v linku: https://www.zivotplnysmagie.sk/spoluprace/

 

Petra Eller​​​​​​​ o svojich skúsenostiach s Tobii technológiou

Autor: Petra Eller, Blogerka, Život plný SMAgie       Dátum: 11.02.2021       Čítanie na: 5 min.

„Klávesnicu, ktorú obsahuje program Windows Control pre Tobii PCEye Plus, používam dennodenne už celé roky. Málokto však vie, že je možné ju naprogramovať presne podľa svojich predstáv. Dokážem si na nej zmeniť poradie kláves, ich počet na každej strane alebo dokonca do nej pridať klávesy, ktoré na nej predtým neboli – písmená, celé slová, caps lock či emoji. Ak by vám niečo takéto pomohlo, rada vám naprogramujem vlastnú klávesnicu podľa vášho želania a pomôžem vám ju nainštalovať. Stačí sa na mňa obrátiť na e-maile petra.eller.kontakt@gmail.com alebo na FB profile Petra Eller.“

 

Saška a jej skvelá komunikácia vďaka podpore rodiny


Saška a jej náhradná komunikácia - zaujímavé VIDEO.

 

Zbierajte si financie na AAK pomôcku cez Adrosko, občianske združenie

 

Alexandra Ester a jej začiatky s Tobii PCEye bezdotykovým ovládaním očami

Autor: Andrea     Dátum: 07.08.2018     Čítanie na: 4 min.

Alexandra Eszter, 7.r so Spinálnou svalovou atrofiou (SMA) Typ 1 Werdnig Hoffmann začala bezdotykovo komunikovať s rodinou a okolím. Používa riešenie na komunikáciu (prístroj Tobii PCEye očnú navigáciu + špeciálny program Grid 3 na hlasový výstup + ntb s Windows).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia